moi namaste tuo muun maailman saataville intialaisten käsityöläisten tuotteet tarkoin valittujen kokoelmien muodossa ja toiminnallaan tukee heitä.

OSTOKSILLE

KÄSINTEHTYÄ LUKSUSTA

Me uskomme käsityön olevan todellista luksusta. Tuotteemme tehdään pienerissä ilman tarpeetonta painetta ja stressiä käsityöläisille. Tuomme Suomeen rakkaudella käsintehtyjä ainutlaatuisia tuotteita.

SOSIAALINEN VAIKUTUS

Noudatamme reilun kaupan periaatteita, kun hankimme tuotteita käsityöläisiltä, kollektiiveiltä ja kansalaisjärjestöiltä. Lahjoitamme heille euron jokaista nettikaupassa myymäämme tuotetta kohden, jotta voimme jatkaa heidän käsityöperinteen tukemista.

 

Intian tuominen maailmankartalle

Intialaisen taiteen ja käsintehdyn laadun inspiroimina haluamme tuoda intialaisten käsityöläisten osaamisen kaikkien ulottuville.
Tarjoamme tuotteidemme kautta ainutlaatuisen elämyksen eettisesti ja valveutuneesti toimiville asiakkaillemme.

 

1.png
2.png

Miksi?

Intiassa on noin 2,2 miljoonaa järjestöä (NABARD, 2006), jotka edustavat 33 miljoonaa jäsentä, jotka ovat saaneet järjestöiltä taloudellista apua oman pienyrityksensä perustamiseen. Järjestöt ovat avain muutokseen ja ne antavat esimerkiksi naisille mahdollisuuden kehittää toimijuutta ja johtamistaitoja sekä ylläpitää vakaata elämää itselleen ja perheelleen.

 

Lisäksi Intiassa asuu lähes 7 miljoonaa käsityöläistä, jotka muodostavat 40% maailman kaikista käsityöläisistä. Valitettavasti heidän tulonsa ovat kuitenkin vain 2% 400 miljardin dollarin maailmanlaajuisesta käsityöteollisuudesta (Dasra, 2013). Useat käsityöläiset kamppailevat löytääkseen kohdennettua kysyntää tuotteilleen ja päätyvät jättämään käsityöperinteensä, mikä johtaa perinteiden ja taitojen laajamittaiseen katoon.

 

Toisella puolella maailmaa täällä Pohjolassa olemme pieni, mutta nopeasti kasvava joukko tiedostavia yksilöitä, ja haluamme käsintehtyjä ja merkityksellisiä tuotteita elämäämme ja kotiimme. 

 

moi namaste on enemmän kuin vain kauppa – toimimme siltana Intian ja Suomen välillä. Luomme kutsuvan ympäristön, joka edistää kulttuuria ja sosiaalista kasvua kaikille osapuolille.

moi namaste on sosiaalinen yritys kotipaikkanaan Helsinki. Olemme alusta Intialaisille käsityöläisille ja järjestöille, jotta he voivat jakaa tarinansa ja tuotteensa sosiaalisesti valveutuneiden asiakkaiden kanssa.

 

Olemme alusta, joka yhdistää eettisesti ajattelevan asiakkaan ja syrjitystä yhteisöstä olevan taitavan käsityöläisen.

 

Ja mikä on tulos? Täynnä elämää oleva kokoelma, joka tuo hymyä huulillesi samalla edistäen käsityöläisten ekonomista ja sosiaalista asemaa.

Arvomme

Oikeudenmukaisuus

Uskomme niin perinteisten käsityöläisten kuin myös nykytaiteilijoiden työn esilletuontiin.

 

Tämän takia teemme yhteistyötä yksittäisten taiteilijoiden, taiteilijaryhmien ja järjestöjen kanssa voidaksemme tuoda heidän töitään Pohjolaan.

 

Emme usko minkäänlaiseen syrjintään - sukupuoleen, uskontoon, kastiin, maantieteelliseen ym.

Tietoisuus

Tiedostamme millä tavalla rakennamme yhteistyötä tai ostamme tuotteita käsityöläisiltä. Koska emme maksa suoraan palkkaa käsityöläisille, kannustamme partnereitamme arvioimaan itseään reilun kaupan periaatteiden mukaan.

Valikoimme pieniä tarkkaan harkittuja ja kerättyjä käsityökokoelmia. Pyrimme minimoimaan työstä syntyvän jätteen ja käyttämään kierrätettyjä materiaaleja. Pidämme huolen, että emme aiheuta ylimääräistä stressiä yhteistyökumppaneillemme. Kaikki tuotteemme hankitaan oikeudenmukaisella, vapaasti neuvoteltavalla ja yhteisesti sovitulla hinnalla.

Ihmiset ensin

Kokemuksemme mukaan monia käsityöläisiä käytetään hyväksi. Niimpä meille tärkeintä on pitkäaikainen yhteistyö käsityöläisten kanssa ja keskinäinen kunnioitus.

 

Yritämme myös keskittyä aloitteisiin, jotka eivät vain tue käsityöläisiä taloudellisesti, mutta johtavat parempaan koulutukseen, terveyden edistämiseen, ammattitaidon paranemiseen ja muun yhteisön kehittämiseen.

Läpinäkyvyys

Käsityöläiskumppanimme tekevät kovasti töitä tarjotakseen lapsilleen ja perheilleen paremman elämän. 

 

Tiedämme, että käsityöläiset ansaitsevat kaiken huomion, arvostuksen ja tuen, jota he voivat vaan saada. Pyrimme jakamaan aitoja tarinoita ja tarjoamaan tuotteillemme jäljitettävyyttä. Tarjoamme myös mahdollisuuden pitää yhteyttä kumppaneihimme esimerkiksi yhteistyön merkeissä.